Не спира да се увеличава популярността на тази разядка, която си

...
Не спира да се увеличава популярността на тази разядка, която си
Коментари Харесай

5 места в София, където си заслужава да ядем хумус

Не стопира да се усилва известността на тази разядка, която си присвоихме от Близкия изток през последните години. Дотолкова, че на от ден на ден места за хранене участва като част от менюто, а в София си имаме и специален Hummus Bar, и то в сърцето на града. С това още повече затвърдихме, в случай че не любовта си към хумуса, то най-малко желанието да бъдем в крайник с модерните храни. Особено след веган вълната, която се трансформира в цялостен тренд. Въпреки че хумусът по никакъв начин не е комплициран за подготвяне, не на всички места съумяват да реализират неговият характерен и прелестен усет. Затова потърсихме няколко места, на които постоянно бихме си го поръчвали.

Едно от тях е тихият и комфортен ресторант, където удоволствието от храната е с извънредно преимущество, както подсказва и името на мястото, а измежду предложенията от средиземноморска и близкоизточна кухня откриваме и хумусът. Тук сигурно постоянно участва в избора ни на храна.

Не пропущаме да си го поръчаме и в обичаното ни бистро, където постоянно се любуваме на прелестната винена селекция, само че и от кухнята постоянно ни изненадват прелестно. Още повече, че това е едно от местата с най-приятната закрита градина, в която даже и в мрачните дъждовни дни не губим чувството си за пролет.

Дори и да не сте веган, ще харесате освен атмосферата, само че и кухнята в. Не е най-централното място в града, само че си коства да се отклоните и да откриете улица „ Кокиче “ в Лозенец, в случай че още не сте го създали. Там сигурно с изключение на таратор от кашу, би трябвало да опитате и хумуса. Консистенцията му е по-лека и не толкоз мазна като на обичайния хумус и наложително си поръчайте към него билкови хлебчета от лимец.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР